Naslovna > Tehnika > Bliži se premijera električnog hatchback-a

Volkswagen

Bliži se premijera električnog hatchback-a

Njemački gigant uveliko radi na pripremi kompaktnog električnog modela, čije se premijerno predstavljanje očekuje naredne godine...

Iako je na fotografijama još uvijek novi VW model pod kamuflažnom folijom, proizvođač je odlučio da podijeli nekoliko tehničkih detalja. Ovaj električni model, najvjerovatnije će ponijeti naziv Neo, a trebao bi pružiti autonomiju od čak 550 km kada je u pitanu verzija sa najvećom pogonskom baterijom. Iz kompanije se još nisu oglasili o konkretnoj cijeni, ali bi novi VW mogao koštati koliko i moderni Golf sa dizel agregatom, čija se cijena u Njemačkoj trenutno kreće između 23.875 i 34.550 eura.

 


Bazični, najjeftniji model imaće manju bateriju, pa samim tim i skromniju autonomiju od oko 330 km, o kom kapacitetu baterija se tačno radi još uvijek nije poznato, ali imajući u vidu činjenicu da će ovaj model biti zasnovan na MEB mehaničkoj platformi, može se očekivati podržavani kapacitet od 48-110 kWh, a baterije će se moći puniti brzim punjačem, snage 125 kW, zahvaljujući kome će se do 80% kapaciteta moći napuniti za oko 30-ak minuta. Premijera je najvaljena za narednu godinu, a prvi primjerci na tržište stižu godinu dana kasnije.

Datum objave: 24/12/2018
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook