Naslovna > Automobili > BMW > Serija 2 > BMW M2 Cabriolet ipak na tržištu
FOTO GALERIJA (9)

Lightweight Performance

BMW M2 Cabriolet ipak na tržištu

Pogonski agregat M2 Convertible nosi oznaku N55 na osnovu čega može da razvije brzinu i do 422 konjske snage i 600 Nm obrtnog momenta. Vozilo posjeduje sedmostepeni mjenjač a maksimalan brzina koju može dostići je 300 km/h...

Tjuning kompanija Lightweight Performance izradila je kabriolet verziju BMW M2 Coupe pod nazivom LW M2 Convertible. Ova njemačka firma koja je poznata po radu sa velikim brojem vozila iskoristila je kabriolet model Serije 2 sa oznakom F23, te mu je dala osobine modela M2, kao i transmisiju, diferencijal i agregat. Osim toga prerađen je i spoljašnji izgled automobila kao i karoserija. Pojedine komponente u vozilu svakako su izrađene od ugljeničnih vlakana. Ono što ga čini primamljivim za oko su svakako naplatci veličine 20 inča na prednjoj i 21 inča na zadnjoj osovini na koje su postavljeni pneumatici dimenzija 265/30 naprijed i 305/35 nazad.

 

 

Kada se pogleda unutrašnjost vozila vidi se da su tu još ostali neki detalji iz modela M2 kao što su kožna sjedišta ali sa šavovima koji daju dodatni primamljiviji izgled, oznaka M na ručici mjenjača, upravljaču i analognim instrumentima. Pogonski agregat M2 Convertible nosi oznaku N55 na osnovu čega može da razvije brzinu i do 422 konjske snage i 600 Nm obrtnog momenta. Vozilo posjeduje sedmostepeni mjenjač a maksimalan brzina koju može dostići je 300 km/h. Nešto što je svakao zaintrigiralo mnoge je njegova cijena koja iznosi 75.000 eura. Ovaj model skuplji je od M2 modela u Njemačkoj za oko 15.000 eura. Prema ranijim pričama ovaj model trebalo je da izradi kompanije BMW ali tu mogućnost bavarski gigant je odbacio.

Datum objave: 11/05/2018
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook