Naslovna > Automobili > BMW > Serija 8 > BMW M8 sa četvoro vrata izašao na tržište

BMW M8 Grand Coupe

BMW M8 sa četvoro vrata izašao na tržište

BMW-ov odjel automobila "M" dodatno je proširio ponudu uvođenjem M8 Gran Coupe-a, koji je prvi put otkriven i istovremeno dostupan za naručivanje.

M8 Gran Coupe pored modela M8 Coupe i Cabrio sa dvoje vrata direktan je rival Mercedesovom AMG GT 63 sa četvoro vrata. Varijantu sa četvoro vrata pokreće isti 4,8-litarski V8 sa dvostrukim turbo-motorom, koji je dostupan u dvije varijante: standardni od 592 KS i snažniji model od 616 KS - identične brojke kao i sa modelima sa dvoje vrata.

 

Uprkos dodatnih 200 mm u međuosovinskom rastojanju kako bi se prilagodila zadnja vrata, BMW GC-u je takođe potrebno 3,3 sekunde za dostizanje brzine od 100km/h za baznu verziju, te 3,2 sekunde za takmičarsku snažniju verziju. Maksimalna brzina se povećava sa 250km/h na 305km/h uz pomoć opcionog paketa M Driver. Kao i Coupe, Gran Coupe dolazi sa promjenljivim sistemom pogona na sve točkove i Active M diferencijalom. Cijena na većini evropskih tržišta je od 134.674 eura, a isporuke bi trebalo da budu održane početkom sledeće godine.

Datum objave: 09/10/2019
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook