Naslovna > Tehnika > BMW napušta konvencionalni pogon?

BMW

BMW napušta konvencionalni pogon?

Bavarski proizvođač automobila namjerava od naredne godine da prestane sa proizvodnjom 50% konvencionalnih pogonskih jedinica iz svoje ponude...

 

BMW je sumirao svoje finansijske rezultate iz protekle godine i donio je nekoliko interesantnih odluka za budućnost. Naime, pošto pošto rezvoj električnih pogonskih jedinica iziskuje velika novčana sredstva, BMW je započeo program smanjenja troškova u cilju uštede 12 milijardi eura do kraja 2022. godine. U sklopu navedenog plana, bavarski proizvođač skraćuje vrijeme razvoja novih modela za trećinu, a takođe je i odlučeno da će do 50% konvencionalnih pogonskih jedinica biti povučeno iz proizvodnje od 2021. godine. Navedeni broj tradicionalnih pogonskih jedinica će se postepeno ukidati u korist novih električnih pogona.

 

 

BMW u skorijoj budućnosti planira obogatiti ponudu novim modelima vozila, po svemu sudeći u najpopularnijim segmentima. Prema nepotvrđenim infomacijama ponuda bi se mogla obogatiti sa više SUV i crossover modela.Bavarski proizvođač je potvrdio strateški plan kompanije da do 2023. godine na tržište izbace 25 modela sa elektrifikovanim pogonom, kao što su iX3, i4 i iNext.

Datum objave: 14/03/2020
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook