Naslovna > Automobili > BMW > X5 > BMW nastavlja takmičenje

BMW X5 M

BMW nastavlja takmičenje

BMW M je otkrio treću generaciju svojih performansnih SUV flagship modela, X5 M i coupe X6 M, a oba su po prvi put dostupna u Competition verziji.

Detaljno uoči svog javnog predstavljanja na novembarskom sajmu automobila u LA-u, oba su spremna za prodaju koja će početi u aprilu sljedeće godine. Ovo je direktna konkurencija moćnim sunarodnicima Porsche Cayenne-u i Cayenne Coupe-u u Turbo oblicima, a obojicu će pokretati BMW M, sada već poznati  biturbo V8 motor  sa 4,4 litre radne zapremine. Standardni X5 M i X6 M raspolažu sa 592KS, što je za 25 više od oba odlazeća modela.

 

Međutim, u skladu s tradicijom koju je najnoviji M5 postavio, modeli Competition povećavaju ovaj izlaz na 616KS. Motor u oba modela povezan je sa osmostepenim automatskim mjenjačem i pogonom na sve točkove, te Active M diferencijalom, za koje se tvrdi da pomažu u isporuci snage kroz točkove po bilo kojem terenu. BMW takođe tvrdi da vrlo čvrsta ugradnja motora pojačava odziv i profinjenost, dok je sistem za dovod motornog ulja dizajniran tako da se nosi sa najzahtjevnijim i teškim dugim sportskim vožnjama.

Datum objave: 03/10/2019
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook