Naslovna > Vijesti > BMW pobjeđuje u šest od sedam kategorija

„Green Mobility Trophy“ 2014

BMW pobjeđuje u šest od sedam kategorija

Šest pobjeda zahvaljujući BMW Efficient Dynamics: S aktuelnom ponudom motora i modela BMW je ostvario veliki uspjeh u „Green Mobility Trophy“ 2014., izboru njemačkog magazina „Auto Zeitung“...

Čitaoci njemačkog magazina „Auto Zeitung“ proglasili su BMW „Najboljim ekološkim brandom“ – dvostruki uspjeh za BMW i3– nagrade su osvojili i modeli BMW i8, BMW 320d EfficientDynamics Edition i četvorocilindrični benzinski motori s BMW TwinPower Turbo tehnologijom.

 

Šest pobjeda zahvaljujući BMW Efficient Dynamics: S aktualnom ponudom motora i modela BMW je ostvario veliki uspjeh u „Green Mobility Trophy“ 2014., izboru njemačkog magazina „Auto Zeitung“. BMW je pobjedio u šest od sedam kategorija na temelju ispitivanja gotovo 14 000 čitaoca tog magazina. Pobjede u tri kategorije je odnijela nova BMW-ova marka BMW i, dvije nagrade je dobio BMW 320d EfficientDynamics i četverocilindrični motori s BMW TwinPower Turbo tehnologijom. Posebno impresivno pobjedio je BMW i3 koji je sa čak 30% glasova izabran za „Najbolji električni automobil“. U kategoriji „Najbolji automobil lake konstrukcije“ BMW i3 je pobjedio čak sa 31,1%. Po istom principu konstruirani BMW i8 može se također pohvaliti pobjedom u kategoriji „najbolji hibridni automobil“.

 

BMW 320d EfficientDynamics je pored 20 konkurenata osvojio titulu za „Najboljeg štedljivo  diesel vozilo“. Kombinacija male potrošnje i velikih performansi uvjerila je 19,3% čitatelja. U kategoriji „najbolji downsizing-motori“ 18,7% čitatelja se odlučilo za BMW-ove motore s TwinPower Turbo tehnologijom.

Kao točka na i bila je pobjeda BMW u kategoriji „Najbolji ekološki brand“. Ova pobjeda potvrđuje i nagrađuje ustrajni razvoj i hrabrost za inovativne koncepte u kontinuiranom smanjivanju potrošnje i emisije u sklopu BMW Efficient Dynamics. 

Datum objave: 08/07/2014
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook