Naslovna > Automobili > BMW > Serija 8 > BMW razmatra o proizvodnji modela X8

BMW X8

BMW razmatra o proizvodnji modela X8

Iako finalna verzija luksuznog SUV-ja kompanije BMW nije izašla na tržište, u ovoj kompaniji već razmišljaju o izradi većeg i luksuznijeg modela….

Nepotvrđene informacije o potencijalnom modelu X8 izašle su u javnost krajem  prošle godine, a sada su i potvrđene glasine kako bi konačna odluka o proizvodnji  najvećeg i najskupljeg BMW-ovog SUV modela trebala biti donesena do kraja ove godine. BMW još uvijek nije izbacio na tržište finalnu verziju svog budućeg vodećeg  najvećeg SUV-a  modela X7, a već je u razmatranju  mogućnost predstavljanja na tržištu još većeg  modela X8.

 


Konačna odluka zavisi od procjene da li se uopšte isplati proširivati postojeću  ponudu sa  takvim visoko luksuznim SUV-om.  Čak i ako dobije odobrenje za proizvodnju, X8 na tržište neće još nekoliko godina stići na tržište. Treba uzeti u obzir da Rolls-Royce ima namjeru da u skoroj budućnosti izbaci na tržište svoj luksuzni SUV, tako da je potrebno dobro ocijeniti ima li dovoljno mjesta na tržištu između njega i X7 da bi se tu mogao “uglaviti” luksuzni X8. U drugoj polovini ove godine novi X7 bi trebao ugledati svjetlost dana, a potencijalni X8 ne bi trebao da bude njegova dinamičnija coupe verzija po ugledu na modele X6 i X4. Ukratko rečeno, krovna linija na zadnjem dijelu vozila ne bi trebala biti spuštena da se ne bi smanjio prostor za glave putnika na zadnoj klupi. Enterijer i oprema bi trebali biti na većem nivou nego kod X7. Sve do njegovog potvrđenog dolaska na tržište najkomforniji SUV model  komapnije BMW biće potvrđeni X7, i to verzija sa četiri sjedišta.

Datum objave: 22/03/2018
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook