Naslovna > Auto moto sport > Bolid za sezonu 2018
FOTO GALERIJA (5)

Renault F1 RS18

Bolid za sezonu 2018

U novoj kombinaciji boja, gdje crna preovladava nad žutom, Renault je predstavio treće izdanje svog F1 bolida nakon povratka u FIA Formula 1 šampionat 2016. godine.

Vozači su Niko Hulkenberg  i  Carlos Sainz Jr., koji se pridružio timu 4 trke prije kraja sezone 2017. Renault je u Formula 1 šampionatu 2016. godine završio deveti u generalnom poretku timova, a prošle godine je taj plasman popravio za 3 pozicije osvajajući bitne bodove na posljednjoj trci u Abu Dhabiju. Razvojni put bolida tokom sezone 2017 je bio pozitivan i Renault je uspio da završi prošlu godinu kao četvrti najbrži tim iza Mercedesa, Ferrarija i Red Bulla.

 


Direktor Renault tima Cyril Abiteboul na prezentaciji bolida je izjavio:”Prošla sezona je bila uspješna za nas i to je bila druga godina izgradnje tima i novi korak prema našim dugoročnim planovima i ciljevima. Godina 2016 je bila posvećena regrutovanju ljudi, dovođenju novih sponzora i izgradnji našeg brenda. Naš glavni cilj za 2018. godinu je kontinuirani napredak kroz postignute rezultate. Automobil nije značajno promjenjen u odnosu na prošlogodišnje izdanje, ali je urađena optimizacija cijelog  paketa i čeka nas veliki posao ako ove godine želimo da budemo tim broj 3.”

Datum objave: 21/02/2018
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook