Naslovna > Auto moto sport > Boris Miljević u GT šampionatu ?

Uspjeh bh vozača

Boris Miljević u GT šampionatu ?

Nakon potpisivanja ugovora sa jednom agencijom koja zastupa vozače u GT šampionatu, Boris Miljević bi se mogao naći iza upravljača u predstojećoj sezoni

Boris Miljević je naujuspješniji bosanskohercegovački automobilista. Potvrđuju to njegovi rezultati na međunarodnoj sceni, a ovih dana Borisova karijera mogla bi krenuti uzlaznom putanjom. Naime, Boris je potpisao ugovor sa agencijom Rapid Man Ltd. iz Velike Britanije koja važi za jednu od najvećih koja zastupa profesionalne vozače, a već su počele pripreme za Borisov nastup u Grand Touring šampionatu.

 

Justin Keen, vlasnik agencije je izrazio zadovoljstvo zbog potpisivanja ugovora sa našim vozačem, te je naglasio da će neosporivi talenat Borisa Miljevića prenijeti uskoro na GT staze. Keen je još rekao da od Borisa ne očekuje da u GT-u bude prosječan, već da postane prava zvijezda ovog takmičenja. Naredni značajniji korak u ovoj priči je posjeta Keena utrci 24 sata Dubai, narednog vikenda, na kojoj bi se britanac trebao sastati sa nekim čelnim ljudima pojedinih ekipa. Vrlo je vjerovatno da ćemo uskoro Borisa vidjeti na predsezonskom testiranju  sa ekipama GT-a, kao što su Mercedes, Lamborghini ili Porsche. 

Datum objave: 10/01/2012
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook