Naslovna > Tehnika > Brisači iza kojih ne ostaje ništa na vjetrobranu

Jeep

Brisači iza kojih ne ostaje ništa na vjetrobranu

Američki Jeep predstavio je novu generaciju brisača namijenjenu njegovim terenskim vozilima, koja vjetrobran potpuno obriše u samo jednom potezu...

Koliko puta ste imali problema sa brisanjem vjetrobranskog stakla na kojem se nalaze ostaci blata, insekata, fleke od soka drveća, ptičiji izmet ili bilo koji vid skorene nećistoće. Klasični brisači u borbi protiv ovih prljavih materija uglavnom imaju ograničenu efikasnost ili im treba dugo vremena i vjetrobranske tečnosti da bi ih rastopili i uklonili sa stakla. Jeep je odlučio da doskoči i ovom problemu sa kojim često muku muče vozači njegovih terenskih vozila. Zahvaljujući specijalnom razvojnom timu američkom proizvođača „Jeep Performance Parts“ vlasnici Gladiatora i Wranglera od ovog ljeta mogu uz doplatu od 140 dolara /(267 KM) dobiti specijalne „High Performance“ brisače.

 

 

 

Riječ je o praktičnom sistemu sa gumenom metlicom koja ima 12 otvora kroz koje se tečnost za pranje ravnomjerno nanosi na vjetrobran i omogućava veoma efikasno spisranje svih, pa i najtvrdokornijih nečistoća sa njegove vanjske površine. U Jeepu ističu da su sa novim sistemom sa tečnošću uspjeli pokriti značajno veću površinu vjetrobrana, te tako dobiti višestruko bolje rezultate čišćenja u poređenju sa klasičnim brisačima koji imaju jednu ili dvije mlaznice po brisaču. Ugradnja novih brisača zahtijeva uklanjanje starih uz njihovo priključivanje na crijevo za dovod tečnosti. U Jeepu ističu da su novi brisači samo jedan od 500 dodataka koje je Jeep testirao i naknadno ponudio kupcima njegovih vozila kroz Mopar program. 

Datum objave: 11/08/2022
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook