Naslovna > Automobili > Jaguar > I-Pace > Brži punjač i nova infotaiment tehnologija

Jaguar I-Pace 2021.

Brži punjač i nova infotaiment tehnologija

Osvježeni Jaguar I-Pace za 2021. godinu ne donosi bitne promjene u svom osnovnom hardveru, ali Jaguarovi inžinjeri unaprijedili su njegovu tehnologiju punjenja, uveli nove stilske karakteristike i preuredili infotaiment sistem...

Kao takav, I-Pace zadržava snagu i performanse prethodnog modela. Konfiguracija dva motora isporučuje 400 KS i 696 Nm obrtnog momenta, dovoljno za postizanje ubrzanja od nule do 100 km/h za manje od pet sekundi. Baterija od 90 kWh prema WLTP testu omogućava autonomiju od 470 kilometara, iako je nakon te procjene kompanija objavila ažuriranje krajem prošle godine sa kojim je obećala povećanje dometa za 19 kilometara. I-Pace, međutim, dobija trofazno naizmjenično napajanje koje omogućava kućnom punjaču od 11 kW da dopunjava 53 kilometra po satu, što predstavlja poboljšanje u odnosu na prethodnu varijantu.

 

 

 

 

Velike izmjene u izdanju za 2021. godinu dolaze u kabini, gdje je I-Pace opremljen većim dijelom infotaiment tehnologije uvedenoj na nedavno predstavljenom Land Rover Defenderu. Najnoviji Pivi Pro sistem uključuje 12,3-inčni HD instrument displej i koristi I-Pace postojeći par 10-inčnog i 5-inčnog ekrana sa ugrađenom haptičkom tehnologijom. Interfejs posjeduje „ravnu strukturu menija“ koja je dizajnirana tako da lakše prelazi između redovno korištenih funkcija, a softver standardno uključuje Android Auto i Apple CarPlay. Pivi Pro takođe dobija ažuriranja bežičnim putem kako bi se mape i softver nadograđivali na najnovije verzije bez potrebe odlaska u zastupništvo.

 

 

 

 

I-Pace se sada nudi sa bežičnim punjačem kao opcija, a automobil standardno dobija ugrađen SIM i kompletan 4G prijem podataka koji omogućava reprodukciju muzike preko Spotify i sličnih servisa na pametnim telefonima. Jaguar je izmjene vanskog dijela sveo na minimum, ali primjetan je novi hromirani prednji dio rešetke, opcionalni paket 19-inčnih naplataka po prvi put na ovom modelu i Bright Pack koji naglašava vanjski dizajn sa hromiranim i Atlas Grey detaljima. Jaguar I-Pace model za 2021. godinu je dostupan za narudžbe, cijena po jedinici se kreće od 72.175 eura, što je za nijansu više od aktuelnog ulaznog modela serije.

Datum objave: 23/06/2020
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook