Naslovna > Automobili > Porsche > Cayenne > Brzina i dinamočnost glavne prednosti novog kralja Nirburgringa

Porsche Cayenne Turbo GT

Brzina i dinamočnost glavne prednosti novog kralja Nirburgringa

Predstavljen je novi Cayenne Turbo GT koji brzinu od 0 do 100 km/h dostiže za svega 3,1 sekundu, što ga čini najbržim SUV modelom ovog Njemačkog giganta...

Razdaljina od 20,8 kilometara na stazi u Nirburgringu prijeđena je za 7: 38935 minuta, što ovaj model čini oficijalnim rekorderom u kategoriji SUV vozila. Novi Porsche Turbo GT dostupan je samo kod kupeolikog Cayennea. Centralna odlika ovog modela je naravno, njegov agregat a  riječ je o 4,0-litarskom twin-turbo V8 motoru snage 640 KS i 850 Nm. Ovaj monstruozni pokretač u mogućnosti je da brzinu od 100 km/h dostigne za svega 3,1. sekundu dok maksimalna brzina iznosi 299 km/h. Takođe poznato je da pogonska jedinica ima i drugih izmjena u odnosu na svoje predhodnike, prije svega novo koljenasto vratilo i klipove. Snaga se na točkove prenosi putem osmostepenog automatskog Tiptronick mjenjača, uparenim sa sistemom pogona na sve točkove.

 

 


Ostale novine u slučaju eksterijera su novodizajnirani 22-inčni naplatci, koji u fabričkom izdanju dolaze sa Pirelli P Zero Corsa pneumaticima. Trag prednjih točkova je za centimetar širi, a kao standardna oprema navode se i keramičke kočnice. Novi Cayenne dolazi isključivo u Arctic sivoj boji, dok su neke od ostalih karakteristika eksterijera veći usisnici za vazduh sprijeda, te pozadi veliki spojler na krovu. Unutrašnjost se nije bitnije mijenjala, tako da karakterističan enterijer za Porsche Coupe modele krasi i ovu Turbo GT verziju. Cayenne Turbo GT već se može naručiti u Njemačkoj gdje stoji 196.100 eura.

Datum objave: 06/07/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook