Naslovna > Automobili > Opel > Mokka > Bucik Encore – Opel Moka
FOTO GALERIJA (4)

Detroit Motor Show

Bucik Encore – Opel Moka

Nakon niza teaser fotografija GM je danas konačno objavio nekoliko zvaničnih fotografija i informacija vezanih za Encore

Buick Encore je manji crossover sa pet sjedišta, a u ponudi bi se trebao naći naredne godine. Nama je zanimljiv, jer će doći i na europsko tržište kao Opel Moka, a svoju će premijeru imati na Salonu u Ženevi. Prema zvaničnim informacijam Enocre nudi 533/1372 l u prtljažniku i to će biti jedan od glavnih aduta ovog automobila. Recimo da njegovi glavni konkuretni BMW X1 nudi 480/1350 l, a Audi Q3 460/1365 l. 

 

Encore u unutrašnjosti nudi čak 10 standardnih zračnih jastuka, IntelliLink Buick glasom kontrolisani sistem, LCD full color displej i prvi put sistem za smanjivanje buke. Tu su i premium sjedišta i ambijentalno osvjetljenje unutrašnjosti koje naglašava neupadne tamne i svjetle tonove unutrašnjosti.  Encore djeluje kao pravi premium automobil a tome doprinose: sistem za daljinsko paljenje automobila, dvoozonska klima, brisači vjetrobranskog stakla sa senzorima, Bose premium sound system, grijana i u šest smjerova podesiva sjedišta... Ovaj autmobil je 428 cm dug sa međuosovinskim rastojanjem od 256 cm.  Pokreće ga 1,4 litarski Ecotec turbo benzinac sa 103 kW/140KS i 200 Nm obrtnog momenta, uparen sa šestostepenom automatskom transmisijom.  Kao što smo rekli u Europi će se pojaviti kao Opel Moka, sa dva benzinska (1.6 16v sa 115KS i 1.4 turbo sa 140KS ??) i jednim dizelskim agregatom (1.7 CDTi sa 130KS), a automatski ili manuelni mjenjač će snagu prenositi na prednje ili sve točkove. Opel Moka će zvanično biti predstavljena u Ženevi u martu ove godine.  

Datum objave: 10/01/2012
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook