Naslovna > Izdvajamo iz sadrzaja > Budućnost kompanije – električna i hidrogenska vozila

Hyundai delegacija posjetila Bosnu i Hercegovinu

Budućnost kompanije – električna i hidrogenska vozila

Kompanija Hyundai Auto BH kao zastupnik Hyundai vozila za Bosnu i Hercegovinu promoviše i zastupa ovaj brend još od davne 1996. godine...

Specijalna delegacija vlade Republike Koreje, ujedno i predstavnici najvećeg južnokorejskog proizvođača automobila Hyundai Motor kompanije posjetili su Bosnu i Hercegovinu. Delegaciju su činili predsjednik Hyundai Motor Europe Michael Cole, potpredsjednik Hyundai Motor Europe  Yongjin (Alex) Kim i senior menadžer prodajnog tima Hyundai Motor Europe  Kyoungjae (Dennis) Lim.

 

 

 


Tokom posjete ove delegacije upriličen je i sastanak sa članom Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željkom Komšićem. Glavni cilj ovog sastanka, te u isto vrijeme i razlog posjete ove delegacije jeste unaprijeđenje odnosa Bosne i Hercegovine sa Republikom Korejom kroz ekonomsku diplomatiju sa fokusom na organizaciji konkretnih događaja za međusobne susrete privrednika i drugih značajnih subjekata u Bosni i Hercegovini. Predsjednik Michael Cole iskoristio je priliku da ukratko predstavi istoriju Hyundaia, te da kaže da Hyundai kao jedan od najbrže rastućih automobilskih brendova budućnost vidi u električnim i hidrogenskim vozilima. Iskoristio je priliku da spomene i predstavi svog partnera u Bosni i Hercegovini, kompaniju Hyundai Auto BH.

 

 

Nakon posjete i sastanka, Hyundai delegacija na čelu sa predsjednikom Coleom posjetila je distributera Hyundai vozila u Bosni i Hercegovini. U Hyundai Auto BH su istakli značaj ove posjete za dalji rast i promociju brenda, te činjenicu da baš ove godine kompanija je na dobrom putu da ostvari rekordne prodajne rezultate, ali i rekordni procenat tržišnog učešća u Bosni i Hercegovini.

Datum objave: 22/11/2022
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook