Naslovna > Teme > Bugatti bi se mogao vratiti u Formulu 1

Bugatti

Bugatti bi se mogao vratiti u Formulu 1

Prije Drugog svjetskog rata Bugatti je bio veoma uspješan u tadašnjoj Formuli 1. Poslije toga dolazi do zatišja ali čini se da se ponovo razmišlja o F1.

 

Najelitnija grana auto sporta svakako je Formula 1 pa razmišljanja Bugattija o ponovnom ulasku u Šampionat ne trebaju da čude. Zapravo jedini nastup Bugattija u modernoj Formuli 1 bio je sada već daleke 1956, godine u Reimsu. Sve što sada treba da dokazuje Bugatti, kao član koncerna Volkswagen, dokazuje serijskim modelima koji u svim parametrima predstavljaju vrh auto industrije u svakom segmentu.

 


Dosadašnja vlasnička struktura Formule 1 je promijenjena pa se čini da dolaze neka nova, bolja, vremena. Novi propisi će biti doneseni vrlo brzo a ono što je važnije bit će usmjereni ka što većem interesu gledalaca pa sami tim ni marketing ne treba podcjenjivati. Prije nekoliko dana odžan je sastanak sa trenutnim i potencijalnim učesnicima Šampionata od 2020. godine. Jedan od predstavnika bio je i član Volkswagena. Prema dosadašnjim nagađanjima od Volkswagenovim brandova koji bi se mogli pojaviti u Formuli 1 navode se: Audi, Lamborghini i Bugatti... Konačna bi se odluka mogla znati za godinu dana...


 

Datum objave: 03/04/2017
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook