Naslovna > Automobili > Bugatti > Veyron > Bugatti predstavlja Veyron Grand Sport Vitesse Black Bess

Debi u Pekingu

Bugatti predstavlja Veyron Grand Sport Vitesse Black Bess

Riječ je o verziji koja odaje počast ovom modelu, baš kao što će to biti slučaj i sa drugim verzijama koje su dio Legend serije...

Bugatti je konačno predstavio i svoju petu, specijalnu ediciju Veyron modela, koji je dio kompanijine Legends serije, koja je bazirana na Grand Sport Vitesse modelu. Ovog puta, Bugatti odaje počast Type 18 „Black Bess“ modelu, koji Bugatti opisuje kao jedan od prvih super sportskih automobila ove kompanije.

 

Automobil je pokretao linijski, četvorocilindarski motor, zapremine 5.0 litara, koji je isporučivao više od 100 KS snage, što je bilo sasvim dovoljno da se obezbijedi maksimalna brzina od 161 km/h. Ovaj model je vožen na nekoliko velikih trka i to od strane osnivača kompanije Etore Bugattija, koji je sa njim pobjedio 1912. godine na Mont Ventoux Hill Climb takmičenju.

 

Ova verzija, peta specijalna edicija, odaje počast ovom modelu, baš kao što je to slučaj i sa drugim verzijama, koje su dio Legends serije na samo tri jedinice, pri čemu će ga karakterisati karoserija od ugljeničnih vlakana koja je obojena u crno, i koju krase ukrasi u boji zlata.

 

Unutar putničke kabine korišten je svijetli bež tapacirung, a točak upravljača je dobio crvenu kožu. Panel komandne table i oni paneli koji se nalaze na vratima prekriveni su Havanna kožom, dok panele vrata takođe karakteriše Type 18 „Black Bess i Morane Sualnier Type H“ oznaka.

 

 

 

Svoju premijeru, ovaj model će imati uskoro, tačnije 20. aprila i to na sajmu automobila u Pekingu. Šestu ediciju, koja je ujedno i posljednja u okviru Legends serije biće posvećena Elizabeth Junek, poznatoj češkoj vozačici trka iz prve polovine 20. vijeka. Postoje velike šanse da će ovaj model biti prikazan u oktobru mjesecu ove godine i to na sajmu automobila u Parizu. 

 

Datum objave: 11/04/2014
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook