Naslovna > Automobili > Bugatti > Veyron > Bugatti Veyron Legend

Bugatti otkriva prvu od šest “legendi”

Bugatti Veyron Legend

Bugatti je odlučio da otkrije prvu od šest specijalni “Legend” izdanja automobila, koji su inspirisani vozačima trka iz prošlosti…

Bugatti je otkrio svoj prvi specijalni model od šest izdanja “Legend”, čiju proizvodnju planira da pokrene tokom naredne godine. Bugatti Legend "Jean-Pierre Wimille" je puni naziv ovog modela, a svoj javni debi će imati na manifestaciji Pebble Beach Concours d' Elegance 18. avgusta.

 

Nazvan po jednom od najpoznatijih Bugattijevih vozača,  Jean-Pierre Wimille – u, koji je pobjedio na trci 24 sata Le Mansa 1937. i 1939. godine. Ovo specijalno izdanje temeljiće se na pobjedničkom automobilu iz 1937. godine, koji je bio plave boje na ovoj istorijskoj trci.

 

Samo tri jedinice ovog modela će biti proizvedene, a svih šest specijalnih izdanja biće takođe zasnovani na modelu Veyron Vitesse, bez krova. Svakako, riječ je o najbržem automobilu na svijetu sa otvorenim krovom, koji postiže  maskimalnu brzinu od 408 km/h.

 

Mehaničkih promjena neće biti, a pokretaće ga 8.0 litarski V16 motor, koji će do stotke ubrzavati za samo 2,6 sekundi. Predsjednik Bugattija, Dr Wolfgang Schrieber, izjavio je da je ovaj brend u velikoj mjeri definisan upravo istaknutim ličnostima i istorijskim trenucima za pamćenje. Kroz ove Legend modele, oni žele da ispričaju priču kompanije Bugatti, a istovremeno da stvaraju vezu između prošlosti i sadašnjosti.

 

O cijeni još uvijek nema informacija, ali zainteresovani će sigurno morati da izdvoje i preko 2.320.000 eura. 

 

Datum objave: 25/07/2013
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook