Naslovna > Auto moto sport > Button je moj favorit!

Formula 1

Button je moj favorit!

Od Buttona očekujem da bude najbolji vozač, a od Red Bulla i Ferrarija da vode ljutu bitku u poretku konstruktora, izjavio je Bernie Ecclestone...

Otac i majka savremene Formule 1 Bernie Ecclestone oglasio se sa nekoliko kratkih izjava najavljujući prvu ovosezonsku trku, koja se vozi predstojećeg vikenda u Australiji.
Prvi čovjek Formule 1 bio je posebno riječit kada mu je postavljeno pitanje “koji bi to vozač po njemu mogao da obilježi sezonu 2013.?”
“Mada se mnogi neće složiti sa mnom mislim da će ova sezono biti u znako Jensona Buttona. On će konačno dobiti prostor koji zaslužuje u McLaren F1 timu, a koji nije mogao da dobije dok god je njegov suvozač bio Lewis Hamilton. Nemojte me pogrešno shvatiti to su dva odlična vozača, ali da bi njihov raskošni potencijal došao do izražaja moraju imati punu pažnju tima za koji nastupaju. Jenson je konačno dobio tu priliku i mislim da će je ove sezone objeručke prihvatiti” zaključio je Ecclestone.

 


On je dodao da dosadašnja politika “jednakog tretmana” obadvojice vozača McLarenu nije donijela praktičnu korist, te da je veoma siguran da će britanski tim ove sezone pokloniti više pažnje Buttonu, nego njegovom novom kolegi Sergiu Perezu.
“Takav odnos snaga je odličan za Jensona, tom momku je jednostavno potrebno da preuzme ulogu prvog vozača tima i da izađe iz sijenke u kojoj je bio dok se u timu nalazi Lewis Hamilton”
Mada misli da je sezona pored nama velika šansa za Buttona, Bernie Ecclestone je siguran da će se i ove godine glavna bitka u poretku konstruktora voditi između Red Bulla i Ferrarija.
“To su dva veoma iskusna tima, za koje voze četiri prekaljena i dokazana vozača. I dok Red Bull brani ono što je osvojio u godini iza nas, Ferrari je gladan titula i pobjedničkih podijuma. Velika energija je uložena u međusezoni sa obadvije strane što nam garantuje da će i ove godine najviše šansi za osvajanje konstruktorske titule imati ova dva tima, Red Bull i Ferrari” zaključio je Bernie Ecclestone.

Datum objave: 14/03/2013
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook