Naslovna > Automobili > Mercedes-Benz > C Klasa > C Klasa AMG na testu

Mercedes AMG C43 2021.

C Klasa AMG na testu

Nova generacija Mercedes AMG C Klase snimljena tokom testne vožnje u zimskim uslovima...

 

Uprkos kamuflažnoj foliji, uočljive su kozmetiče izmjene u odnosu na standardnu varijantu C Klase. Ovaj prototip posjeduje agresivniji karoserijski paket sa dubljim bočnim spojlerima, nižim razdjelnikom, novim difuzorom i restilizovanim prednjim branikom. Dva dvostruka izduvna sistema se nalaze pozadi kao zaštitini znak modela AMG.

 

 

Mercedes je već potvrdio informaciju kako će naredna generacije C Klase dobiti potpuno redizajniranu unutrašnjost kabine sa digitalnim pokazivačima i velikim centralnim displejem koji se preoteže od dna centralne konzole do samog vrha table. Pošto se ovdje radi o AMG varijanti, mogu se očekivati stilizovana sportska sjedišta, aluminijumske upravljačke papučice i sportski upravljač.

 

 

 

Novi AMG C43 će se bazirati na ažuriranoj verziji MRA platforme sa pogonom na zadnju osovinu, a pokretaće ga novi trolitarski redni šestocilindrični turbo agregat koji će isporučivati oko 405 KS. Kao i svi AMG modeli, nova C Klasa će posjedovati mnoštvo nadogradnji šasije, adaptivne amortizere, poboljšani anti-roll bar i velike samoventilirajuće kočione diskove sa kočionim kliještima sa šest klipova. Zvanično predstavljanje ovog modela se očekuje sredinom naredne godine.

Datum objave: 17/03/2020
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook