Naslovna > Automobili > Mercedes-Benz > C Klasa > C-Klasa preuzima enterijer iz S-Klase

Mercedes-Benz C-Klasa

C-Klasa preuzima enterijer iz S-Klase

Mercedes Benz je u svoju novu C-Klasu ugostio Mr. Benz Youtubera, koji je sa novim videom pokazao još uvijek djelimično skrivenu unutrašnjost nove generacije...

Odlazeća C-Klasa zabilježila je više od 2,5 miliona prodatih primjeraka, što samo potvrđuje činjenicu da Mercedes radi pravi posao, te da treba nastaviti već provjerenom putanjom. Tokom mnogobrojnih testiranja imali smo priliku uvjeriti se da eksterijer igra na sigurno, dok je enterijer sa druge strane ostao nepoznanica. Sada, sa novim video snimkom imamo bolji uvid i u kabini nove generacije C-Klase. Mercedes je pozvao YouTubera ,,Mr. Benz“ na suvozačevo mjesto još uvijek kamuflirane C-Klase i to u AMG Line paketu opreme.

 

 


Iz videa možemo vidjeti da će stil enterijera u velikoj mjeri biti preuzet iz najveće limuzine S-Klase. 12,3-inčna instrument tabla i 12,8-inčni ekran multimedije dio su luksuznog enterijera. Iz ranijih špijunskih fotografija moglo se vidjeti da nisu svi modeli imali masivni centralni dio. Umjesto toga, ti modeli su imali manji ekran sa fizičkim tasterima za podešavanje klime. To bi značilo da će samo viši nivoi opreme imati centralni dio sličan kao u S-Klasi, dok će pristupačniji modeli imati nešto drugačiji dizajn i naravno funkcije. U videu se još vidi i trenutak kada na dijelu autoputa na kojem nema ograničenja, C-Klasa dostiže brzinu od 252 km/h. Novina je i da će nova C-Klasa opciono nuditi i upravljanje zadnjim točkovima.


Svjetska premijera limuzine zakazana je za 23. februar, dok se karavansko izdanje očekuje u drugoj polovini godine, a sljedeće godine mogu se očekivati i AMG izdanja. Sastav bi mogao da se dodatno proširi, jer bi Mercedes mogao poput Audijevog A4 Allroad izdanja izbaciti All-Terrain za C-Klasu sa pogonom na sva četiri točka i vazdušnim oslanjanjem.

Datum objave: 11/02/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook