Naslovna > Auto moto sport > Carlos Sainz pobjeđuje u prvoj trci u karijeri

Velika nagrada Velike Britanije

Carlos Sainz pobjeđuje u prvoj trci u karijeri

Max Verstappen, branilac titule F1 i trenutni lider na tabeli, ispao je iz vodstva zbog oštećenja svog Red Bulla nakon što je pregazio krhotine. Borio se za poziciju i završio je sedmi...

Carlos Sainz Jr. osvojio je svoju prvu trku u karijeri Formule 1 pobjedom na Velikoj nagradi Britanije - najdramatičnijoj trci do sada ove sezone. Počelo je zastrašujućim padom u prvom krugu, a završilo se intenzivnim borbama za pozicije na podijumu. Sainz je bio u vodstvu sa Charlesom Leclercom odmah iza njega i, dok je Ferrari isprva rekao da su "slobodni da se bore", italijanski tim je potom zamolio Sainza da pusti Leclerc-a da prođe kako bi izbjegao gubitak vremena za Lewisa Hamiltona. Ali izašao je sigurnosni automobil i Ferrari je doveo Sainza u boks po svježije, meke gume koje bolje prijanjaju. Leclerc je ostao na starijim, tvrdim gumama, a Sainz je ubrzo prošao pored svog saigrača kako bi povratio vodstvo i povukao se za svoju prvu pobjedu u svom 150. startu u F1.

 

 

 


"Uspjeli smo. Da! Uspjeli smo! Da! Vamos!” Sainz je vikao na radio. Sergio Pérez je prošao Hamiltona i Leclerc-a nakon ponovnog starta i prešao ciljnu liniju drugi iza Sainza. Hamilton je nakratko bio drugi nakon što je prošao i Péreza i Leclerc-a, ali nije mogao zadržati poziciju i pao je nazad na četvrto mjesto. Hamilton je potom nadmašio Leclerc-a u žestokoj borbi za treće mjesto. Takođe je vodio krugove u nedjelju po prvi put ove sezone. Kasnije je s Leclercom viđen kako nasamo razgovara direktor Ferrari tima Mattia Binotto.

Datum objave: 04/07/2022
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook