Naslovna > Vijesti > Carroll Shelby majstorija
FOTO GALERIJA (5)

Cobra III Lonestar

Carroll Shelby majstorija

Samo jedan prototip je napravljen planirane zamjene za model Cobra, a jedva je bio viđen u javnosti još od 1975. godine.

Međutim, sada je obnovljen i prikazan je na Amelia Island Concours d'Elegance sajmu na Floridi. Svi poznamo automobile Carroll Shelby-a, a za one koji ipak ne znaju to su Cobra, Daytona Coupe, GT40, Shelby Mustang itd. Ali šta je sa Lonestarom? To je jedan za koji nismo svi čuli, a to je zato što je napravljen samo jedan, i taj automobil je bio u prilično umornom stanju još od sredine sedamdesetih. Sada se vratio, konačno obnovljen i po prvi put prikazan kao takav na Amelia Island Concours d'Elegance na Floridi. To je zapanjujući automobil, prvobitno kreiran iz mešavine automobila Cobra i GT40, sa doprinosima Shelby i John Wyer Automotive Engineering (JWAE) u Sloughu, Engleska. Namjeravano je da ovaj automobil bude zamjena za model Cobra 427, ali kompanija Shelby America je već bila prezauzeta  traženjem rješenja da preusmeri svoj GT40 u pobednika Le Mana i usput razvije Mustang trkački automobil.

 

Jedan kolekcionar se dokopao ovog automobila i poslao u kompaniju Accurate Restorations u državi Connecticut. Specijalista Geoff  Howard je restaurirao ovaj automobil čije fotografije upravo gledate, a za više detalja o motoru i prenosu ipak morate posjetiti ovu izložbu...

Datum objave: 13/03/2018
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook