Naslovna > Automobili > Citroen > Space Tourer > Caselanijev moderni klasicizam

Citroen by Caselani

Caselanijev moderni klasicizam

Fabrizio Caselani se vraća na tržište sa još jednom modernom interpretacijom klasičnog kombija Citroen Type H...

Nakon što je 2017. godine predstavila veći model baziran na Citroen Jumperu, kompanija Caselani je prošlog mjeseca tokom Modena Motor Gallery predstavila manji i još privlačniji Type HG paket za putnički model Citroen Space Tourer i teretni Citroen Jumpy. Osnovni koncept je isti kao i prije, vanjski paneli se mogu bez dodatnih izmjena smjestiti na tijelo kombija. Kada su montirani svi dijelovi, veza sa sa izvornim Type H je očigledna, naročito kada se sa prednje strane ugledaju velike okrugle svjetlosne grupe.

 

 

 

Kompanija će ponuditi Type HG paket u različitim veličinama i stilovima karoserije. Na izbor je pet različitih osnovnih modela kako za električne, tako i za uobičajene modele sa konvencionalnim pogonom. Za svaki model su namijenjene tri dužine XS, M i XL, u zavisnosti od konfiguracije vozila.

 

 

 

 

 

 

Samo 70 primjeraka prvoga paketa Type H je proizvedeno, cifra za novi Type HG tek treba da se otkrije. Cijena kompleta za konverziju, bez obzira na odabranu dužinu i tip karoserije, košta oko 14.800 eura što uključuje postavljanje i bojenje.

Datum objave: 06/10/2020
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook