Naslovna > Auto moto sport > Casey Stoner odustaje od utrke za titulu

Moto GP

Casey Stoner odustaje od utrke za titulu

Prošlogodišnji osvjač naslova u kraljevskoj klasi Casey Stoner ove godine definitivno neće odbraniti taj naslov, a razlog je operacija noge zbog koje će ovaj vozač propustiti utrku u Brnu

Australijski MotoGP vozač Casey Stoner napustio je Češku i otišao kući u Australiju gdje bi trebao biti podvrgnut operaciji gležnja desne noge. Niz napuknića kosti i potrgane ligamnte noge, Stoner je zaradio nakon pada na treningu u Indianapolisu.

 

Podsjećamo, tu utrku je Stoner odvezao pod sedativima i završio kao četvrti. Takav rezultat davao je nadu da će Stoner nastupiti na Brnu i krenuti u novo osvajanje bodva koji bi mu pomogli u odbrani naslova u kraljevskoj klasi, no,bolovi su bili prejaki za utrku koja će se održati u Češkoj, stoga je Casey otputovao u Australiju gdje će biti operisan. Stonerov odlazak na operaciju znači i gubitak svake nade u obranu naslova koji mu trenutno izmiče za 40 bodova. Operacija znači i duži period oporavka, a Stoner i njegov tim nadaju se kako bi se on mogao vratiti na utrci na Motegiju. Hoće li se on doista i vratiti u Japanu ili će se sve oduljiti do utrke na Philip Islandu znati će se nakon operacije.

Datum objave: 24/08/2012
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook