Naslovna > Automobili > Lamborghini > Urus > Čeka odobrenje

Lamborghini Urus

Čeka odobrenje

U Lamborghiniju još nisu digli ruke od plana proizvodnje SUV-a koji se u konceptnom izdanju još od 2012. godine naziva Urus …

Od 2012. Godine kada je na sajmu u Parizu predstavčjen koncept Lamborghini Urus čeka se odobrenje iz Njemačke za početak serijske proizvodnje drugog Lamborghinijevog SUV-a , nakon ekstravagantng SUV LM002. Nazivan Rambo Lambo, LM002 pokretao je Lamborghinijev V12 benzinski motor koji se tada ugrađivao i u supersportski model Countach, a bio je posebno popularan u bogatim arapskim zemljama gdje kako kaču 1l benzina jeftiniji od 1l vode.

 

U Lamborghiniju smatraju da Urus definitivno treba ići u serijsku proizvodnju, ali u Volkswagenu još uvijek nisu donijeli konačnu odluku. Nakon što dobiju dugoočekivano odobrenje iz VW, Italijani se nadaju da bi se Urus mogao proizvoditi na tlu Italije, a dodatni podsticaj trebalo bi biti i 111 miliona dolara koje je za projekat Urus ispred Vlade Italije ponudio premijer Matteo Renzi. Iz Volkswagena kažu da će se konačna odluka oko Lamborghinijevog produkcijskog SUV-a znati do kraja juna, a Italijanima je već stavljeno do znanja da će Urus biti baziran na platformi koja se proizvodi u Volkswagenovim pogonima u Bratislavi (Slovačka).

Datum objave: 21/05/2015
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook