Naslovna > Automobili > Škoda > Vision IN > Češki terenac za indijske puteve
FOTO GALERIJA (7)

Škoda Vizion IN 2021.

Češki terenac za indijske puteve

Škoda naredne godine počinje sa proizvodnjom novog SUV modela za indijsko tržište uz pomoć nove tehnologije i recikliranih materijala...

 

Indija je četvrti proizvođač automobila na svijetu iza Njemačke, Japana i Kine. U 2018. godini proizvedeno je preko četiri miliona vozila. Oko četiri miliona vozila uključujući i komercijalna se prodaju na indijskom tržištu svake godine, a predviđa se porast prodaje na 6,7 miliona vozila do 2025. godine. Škoda kao i cijela VW Grupa su prisutni na indijskom tržištu od 2001. godine, a sada češki brend predvodi projekat Grupe za ovo tržište pod nazivom India 2.0 koji započinje sa proizvodnom verzijom koncepta Vision IN 2021. godine. Škoda je takođe osnovala novi tehnološki centar i digitalnu laboratoriju u ovoj zemlji kako bi pomogla u razvoju lokalne mobilnosti i tehnoloških rješenja.

 

 

Posebno razvijen za indijsko tržište, SUV model Škoda Vision IN započinje proizvodnju naredne godine i on će predstavljati prvi model iz VW Grupe baziran na novoj verziji MQB platforme pod nazivom MQB-A0-IN. Ovaj SUV će se sklapati u pogonima fabrike u indijskom gradu Aurangabad. Vizion IN sa svojom dužinom od 4.265 mm zauzima poziciju između modela Kamiq i Karoq, a pogoni ga 1,5-litarski turbo benzinac od 148 KS. Ovaj SUV je prihvatio čitav niz dizajnerskih rješenja od svoje „evropske braće“ primjenjenih na prednjoj rešetki hladnjaka i prednjim i zadnjim svjetlosnim grupama. Škoda je takođe u izradi kabine ovog modela koristila reciklirane ili veganske materijale kako bi se fokusirala na održivost i obnovljivu energiju. Na površinama se koristi materijal izrađen od rabrabare, sjedišta su presvučena recikliranim lišćem ananasa, a krovna obloga je od recikliranih plastičnih vlakana. U projekat India 2.0 je uloženo preko milijardu eura, od čega je četvrtina iskorištena za istraživanje i razvoj. Prema planu oko 95% budućih modela baziranih na novoj MQB-A0-IN platformi će biti proizvedeno i prodato na lokalnom tržištu.

Datum objave: 04/02/2020
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook