Naslovna > Vijesti > Četiri decenije neprevaziđene G klase

Mercedes

Četiri decenije neprevaziđene G klase

Njemački gigant proslavlja 40. rođendan svog veoma popualrnog terenca, naravno jubilej će biti obilježen specijalnom serijom...

Nema sumnje da je Mercedes G klase jedan od najdugovječnijih i najprepoznatljivijh terenaca na tržištu. Iako je na trđištu prisutan ponosnih čedredeset godina, nova generacija koja je predstavljena prošle godine zadržala je autentični kockasti oblik. Međutim, proizvođač je lansirao i ograničenu seriju, pod nazivom “Stronger Than Time”, koja se zasniva na AMG Line stilskom paketu, sa kojim sitžu sportski dizajnirani branici, proširenja na blatobranima i sportski izduv, a čitavu priču upotpuniće novi 20-inčni naplaci. Specijalna serija opremljena je i paketom Night Package, sa djelimično zasjenčenim svjetlosnim grupama i zatamnjenim zadnjim staklima. Kupcima ovog izdanja na raspolaganju će biti i  Burmester audio-sistem, sunčani krov, adaptivni amortizeri i Driving Assistance paket, koji stižu kao standardni dio opreme.

 


Za pogon su zaduženi  twin-turbo 4.0 V8 benzinski agregat sa 422 ks (310 kW) i 610 Nm, 6-cilindarski dizelaš sa 330 ks (243 kW) i 700 Nm, kao i Mercedes-AMG G 63 sa twin-turbo 4.0 V8 motorom koji isporučuje 585 ks (430 kW) i 850 Nm. Najajača verzija je uparena sa devetostepenima utoamtskim mjenjačem, zahvaljujući čemu će automobil do stotke stići az svega 4,5 sekundi, pri maksimalnoj brzini od 240 km/h.

Datum objave: 14/06/2019
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook