Naslovna > Automobili > Toyota > RAV4 > Četvrta generacija Rav4 stigla u BiH

Toyota

Četvrta generacija Rav4 stigla u BiH

Novi RAV4 kupcima u BiH je dostupan sa 3 motora, 4 nivoa opreme i 2 vrste pogona, prednjim i 4x4, po cijeni od 52,000 do 76,000 KM...

U Sarajevu je predstavljena četvrta generacija RAV4, automobila koji je prije 19 godina utemeljio SUV segment.
''U to vrijeme, RAV4 je bio istinski pionirski poduhvat u svijetu automobila. Evolucija različitih tipova vozila kako bi se odgovorilo na specifične potrebe kupaca. Tokom godina RAV4 se razvijao zajedno sa svojim vozačima. Danas je ovo jedan od najprodavanijih i najomiljenijih SUV modela u svijetu, ali i u Bosni i Hercegovini'', kazao je Damir Višošević, direktor Toyota BH.

 

On je dodao da je četvrta generacija RAV4 poboljšana i profinjena verzija svojih prethodnika koja ispunjava najstrožije standarde sigurnosti – 5 zvjezdica na Euro NCAP 2013 testiranju, ali odgovara i na rastuće želje kupaca o pitanju veličine, udobnosti, pouzdanosti  i  funkcionalnosti.
“Prilikom stvaranja novog RAV-a, bili smo odlučni što više se prilagoditi željama kupaca. U procesu njegovog stvaranja u potpunosti je ispoštovan jedan od osnovnih postulata Toyota filozofije: Genchi Genbutsu, što znači: Idi, osmotri i uvjeri se lično. Inžinjeri su razgovarali s kupcima širom svijeta o njihovim željama i potrebama'', izjavio je Višošević.

 

RAV4 se prodaje u 150 zemalja svijeta i do danas je plasiran u više od 4,5 miliona primjeraka, od čega 1,2 miliona u Evropi. Novi RAV4 je kupcima dostupan i u BiH sa 3 motora, 4 nivoa opreme i 2 vrste pogona, na prednje i na sve točkove. Cijene će se kretati od 52,000 do 76,000 KM. Kao društveno-odgovorna kompanija, posvećena očuvanju okoliša, te doprinosu zajedinici u kojoj djeluje, Toyota BH je prezentaciju RAV4 organizovala pod sloganom ''Doručak na travi''. U znak podrške bh. institucijama kulture, nakon Aurisa, i RAV4 je predstavljen u Gradskoj galeriji Collegium Artisticum. Gosti su imali priliku uživati na pravom proljetnom pikniku, uz mnoštvo igračaka za djecu, te su kao poklone odnijeli proizvode  zdrave hrane domaćih proizvođača.

Datum objave: 22/03/2013
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook