Naslovna > Automobili > Chevrolet > Camaro > Chevrolet Camaro cabrio premijerno u Frankfurtu

Sajam automobila u Frankfurtu

Chevrolet Camaro cabrio premijerno u Frankfurtu

Na evropskom kontinentu, Camaroje dostupan sa tek jednima agregatom. Njegova cijena je izuzetno visoka, pa upravo zbog toga njegova prodaja baš i nije sjajna…

Chevrolet u Frankfurtu ove godine nema baš mnogo automobila koje bi mogao da izloži javnosti. Ono što može da predstavi jeste multimedijalni sistem MyLink, osvježeni Orlando i Camaro, a čini se kako je Camaro jedini model zbog kojeg bi se posjetioci zadržali na štandu ove automobilskog brenda.  

 

Poznato je da je Camaro prilično skup automobil u Evorpi, te da je evropskim kupcima ponuđen tek jedan agregat. Upravo zbog toga, njegova prodaja baš i nije toliko sjajna koliko se očekivalo. Osvježeni Camaro ima potpuno novo lice.

 

Putnička kabina, odnosno enterijer ovog automobila je tek malo uređena, sa novim head-up ekranom u boji. Tu je kamera za vožnju unazad i dorađeni, već ranije spomenuti MyLink sistem. Ispod poklopca motora i dalje se nalazi isti agregat – 6.2 litarski V8 motor, čija snaga iznosi 432 KS. Kao takav, uparen je sa šestostepenim ručnim mjenačem, te do “stotke” ubrazava za samo 5.4 sekunde. 

Datum objave: 13/09/2013
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook