Naslovna > Automobili > Chevrolet > Trax > Chevrolet predstavlja Trax
FOTO GALERIJA (7)

U Parizu

Chevrolet predstavlja Trax

Prije nešto više od 75 godina, predstavljen je prvi SUV – Chevrolet Suburban Carryall, 1935. godine. Za samo nekoliko tjedana na Pariškom sajmu automobila, 27. rujna, svjetsku premijeru imat će Trax – prvi Chevroletov model u rastućem segmentu malih SUV-ova. Trax će zaokružiti Chevroletovu ponudu modernih SUV-ova zajedno s Captivom.

„Mnogo je desetljeća Chevrolet bio poznat po svojim pouzdanim i sposobnim SUV-ovima. Trax nastavlja sve tradicionalne Chevroletove vrijednosti i dodaje još mnogo toga. On je moderan, vrlo svestran, a opet štedljiv, mali SUV koji nudi pogon na sve kotače“, rekla je Susan Docherty, predsjednica i izvršna direktorica Chevrolet Europe. „Trax je moderni prikaz jedne od Chevroletovih glavnih karakteristika, a to je stvaranje i proizvodnja izvrsnih SUV-ova“, rekla je Docherty.

 

Svojom dužinom od 4248 mm i širinom od 1776 mm uz međuosovinski razmak od 2555 mm, Chevroletov novi mali SUV odlikuje se snažnim linijama karoserije koje odražavaju agilnost i pokret. Zlatna leptir-mašna razdvaja gornji i donji dio rešetke, a zahvaljujući tome je Trax odmah prepoznatljiv kao član Chevroletove obitelji.

 

 

Trax ima dovoljno mjesta da se udobno smjesti pet osoba u povišenom sjedećem položaju. Svojom voznom dinamikom omogućit će iskustvo off-road vožnje.Ponuda motora uključivat će 1,4-litarski benzinski motor s turbopunjačem, 1,6-litarski benzinski motor te 1,7-litarski dizelski motor. 1,4-litarski benzinski motor dolazi sa šesterostupanjskim ručnim prijenosom, daje 140 KS (103 kW) i vršni okretni moment od 200 Nm. Sustav pogona na sve kotače dostupan je s varijantama opremljenima 1,4-litarskim turbo benzinskim ili 1,7-litarskim dizelskim motorom.1,7-litarski dizelski motor nudit će 130 KS (96 kW) i vršni okretni moment od 300 Nm. Svi pogonski sustavi s ručnim mjenjačem dolaze s funkcijom Start/Stop. 1,7-litarski dizelski i 1,4-litarski* turbo benzinski motor također će se dolaziti sa šesterostupanjskim automatskim mjenjačem.

 

 

Traxova unutrašnjost upotpunjena je korisnim i praktičnim značajkama kao što je skup instrumenata u kojemu se digitalni pokazivači kombiniraju s analognim zaslonima.Puno je pretinaca za odlaganje u novom Traxu. Osim prtljažnika od 358 litara, tu su razni pretinci iznad i s obje strane središnje konzole te ladica ispod suvozačkog sjedala. Dodatni prostor za odlaganje nalazi se ispod poda prtljažnog prostora.Pored stražnjeg sjedala preklopivog u omjeru 60/40, Trax ima suvozačevo sjedalo koje se može posve ravno preklopiti. Moguće je birati između ukupno osam kombinacija sjedala.Luksuzniji paketi opreme bit će standardno opremljeni Chevrolet MyLinkom. Radi se o multimedijsko-informacijskom sustavu koji sadržaje pametnih telefona prenosi na zaslon visoke razlučivosti, osjetljiv na dodir s dijagonalom od sedam inča. Od zime će My Link dolaziti s aplikacijom za navigaciju koja će se moći preuzeti na kompatibilne pametne telefone. Ona će moći prikazivati rutu s pametnog telefona izravno na dodirnom zaslonu sustava.

 

 

 

Cijeli je niz standardnih pasivnih i aktivnih sigurnosnih sustava usmjeren zaštiti putnika. Trax će tako biti opremljen sa šest zračnih jastuka, elektroničkom kontrolom stabilnosti (ESC) s pomoći pri kretanju na uzbrdici (HSA), kontrolom proklizavanja (TC) i ABS-om s elektroničkom raspodjelom sile kočenja. Pomoć pri stabilizaciji prikolice (TSA) i kontrola silaska niz nagib (HDC) standardne su značajke već kod modela sa srednjim paketom opreme.

Datum objave: 14/08/2012
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook