Naslovna > Automobili > McLaren > P1 > Cijena – milion funti!

Počela proizvodnja McLaren P1

Cijena – milion funti!

Kompanija McLaren je osnovana 1989. godine, i od tog vremena nisu proizveli mnogo automobila, ali dosta njihovih modela je postalo dio istorije...

Čelnici kompanije McLaren potvrdili su da je i zvanično počela proizvodnja modela McLaren P1. Riječ je o sportskom, zvjerskom automobilu, koji će da bude proizveden tek u 375 primjeraka, pa će samo oni pravi srećnici, koji budu najbrži imati priliku da ga posjeduju. Naravno, pored sreće, moraće da imaju i zuzetno dubok džep, da bi sebi ovakav luksuz mogli da priušte.

 

Naime, cijena jednog modela iznosiće tačno milion britanskih funti! Ovaj automobil pogoni 3,8 litarski motor, koji uz dodatni električni motor čini i pogonski sklop, koji je snažan čak 916 KS. Za ubrzanje do „stotke“, ovom automobilu je potrebno manje od tri sekunde.

 

Maskimalna brzina elektronski je ograničena na 350 km/h. Ovi automobili se prave sa ciljem da se prenese u njega onoliko tehnologije iz Formule 1, u obične, drumske automobile, koliko god je to moguće.

 

McLaren kompanija je osnovana 1989. godine, i od tog vremena nisu proizveli mnogo automobila. Međutim, mnogi od njih ušli su u automobilsku istoriju. 

Datum objave: 07/10/2013
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook