Naslovna > Teme > Čitaoci izabrali Abarth

Izbor najboljeg automobila

Čitaoci izabrali Abarth

Čitaoci prestižnog njemačkog magazina „Auto, motor und sport“ su još jednom odabrali Abarth 595 za pobednika u kategoriji „Uvozni mini automobili“.

 

Abarth 595 je petu godinu zaredom osvojio nagradu za „Najbolji automobil“, koju dodjeljuje magazin „Auto, motor und sport“*. Čitaoci ovog magazina su izglasali sportski automobil sa logoom škorpiona za pobjednika kategorije „Uvozni mini automobili“. Abarth 595 je osvojio otprilike četvrtinu svih glasova. Na drugom mjestu je FIAT 500, sa 16,2% glasova. U opštoj kategoriji „Mini automobili“, koja je uključivala i njemačke brendove, Abarth 595 je osvojio visoko drugo mjesto, a FIAT 500 je odmah iza njega. Tokom dodjele nagrada u Štutgartu, Luka Napolitano (Luca Napolitano), direktor brendova Fiat i Abarth za tržište Evrope, Bliskog istoka i Afrike, je izjavio da „Peta pobjeda modela Abarth 595 u anketi čitalaca magazina „Auto, motor und sport“ potvrđuje i učvršćuje vezu između našeg brenda i njemačkog tržišta, i takođe demonstrira njegovu izvanrednu reputaciju među ljubiteljima sportskih automobila. Izuzetno sam ponosan zbog nagrade „Najbolji automobil“, koja potvrđuje efikasnost naše strategije za promovisanje game modela 595, što nam omogućava pristup širem opsegu glasača i omogućava nam da postignemo odlične prodajne rezultate“.

 

 

Model 500 je zabilježio još jednu uspješnu godinu u Njemačkoj: u poređenju sa prethodnom godinom, ukupan broj prodatih modela je porastao 25%. Sa druge strane, Abarth 595 je ponovio svoj rekordan rezultat postignut 2018. godine, sa 3,500 prodatih automobila na svom drugom najvažnijem tržištu. Model Abarth 595 je dostupan u pet verzija, sa rasponom snage od 145 do 180 KS. Ponuda se kreće od verzije Abarth 595 – prvi korak u Abarth svijet – do posebno elegantno opremljenog Abarth 595 Turismo, izrazito sportskog Abarth 595 Pista i Abarth 595 Competizione, a na vrhu ponude svojih verzija se nalazi Abarth 595 Esseesse. Ovoj porodici modela 595 smo dodali i najnoviju: 695 70° Anniversario, ograničenu seriju sa zadnjim spojlerom „Spoiler ad Assetto Variabile“, kojom se proslavlja 70. godišnjica brenda Abarth. Magazin „Auto motor und sport“ je 44. put pitao svoje čitaoce da glasaju za svoje omiljene automobile u konkursu „Najbolji automobili“. Skoro 103.000 čitalaca je glasalo i ocjenilo ukupno 387 aktuelnih modela u jedanaest kategorija, uključujući i sekciju „Uvoz“ u okviru svake kategorije.

Datum objave: 24/02/2020
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook