Naslovna > Vijesti > Clinton Moore na samom vrhu

Red Bull X-Fighters

Clinton Moore na samom vrhu

Tomas Page, Dani Tores i Levi Sherwood, nekadašnji šampioni ovog takmičenja, u Mexico Cityiju bili su prinuđeni gledati kako se na najviše postolje penje čovjek kojem je ovo prvi podijum u karijeri. Bio je to Clinton Moore koji je oduševio 38.000 gledalca ...

Spektakularan početak Red Bull X-Fighters sezone počeo je u Mexico Cityiju, gdje je pred 38.000 euforičnih gledalca prvo mjesto osvojio Australijanac Clinton Moore. No, prvo mjesto možda i nije bilo najvažanije za Moorea, jer ovacije prepune arene u kojoj se održavaju tradicionalna takmičenja sa bikovima, bile su upućene upravo njemu. Bila je to noć Clintona Moorea, koji je iza sebe ostavio šampionski trojac. Novozelanđanina Levi Sherwood zauzeo je drugo mjesto, na trećem je završio Francuz Tomas Page, dok je četvrto mjesto pripalo nekada sjajnom Španjolcu Dani Toresu.

 

Istetovirani Clinton Moore je prošle godine u šest takmičenja uvijek pokazivao potencijal, no nikada se nije uspio plasiratu u polufinale. Ove je godine odlučno izveo najbolje trikove iz svog portfolija i oduševio publiku. Izvedbe „Bundy body“ i „Flair off the quarter pipe“ bile su dovoljne da mu donesu prednost nad konkurentima. U direktnom okršaju uspio je savladati čak i Levi Sherwooda, čovjeka koji je ispisao najljepše stranice ovog motorcross takmičenja i izveo prvi ikada „Transfer Flip“ u Red Bull X-Fighters seriji.

 

Takmičenje u Mexico Cityiju osim po pobjedi, uslovne rečeno autsajdera, ostat će i upamćeno po desetoj godišnjici cjelokupnog takmičenja.  Monumental Plaza de Toros, mjesto gdje se desetljećima bore bikovi, okupilo je ljubitelje motorcrossa, koji su zaista imali šta vidjeti. Oni koji prate ovu seriju, kažu da je prvo ovosezonsko takmičenje donijelo najviše uzbuđenja i nevjerovatnu samouvjerenost takmičara koji su izvodili svoje najbolje trikove. Naredna stanica Red Bull X-Figthers serije je Grčka, tačnije Atina gdje će se 12. juna okupiti najbolji motorcross vozači svijeta. Nakon Atine takmičenje seli u Madrid 10. jula, potom u Pretoriju u septembru i na poslijetku u Ujedinjene Arapske Emirate u oktobru.

Datum objave: 09/03/2015
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook