Naslovna > Automobili > Toyota > Corolla > Corolla Hybrid premijerno predstavljena u Parizu

Toyota

Corolla Hybrid premijerno predstavljena u Parizu

Na ovogodišnjem Sajmu automobila u Parizu koji se zvanično zatvara sutra, 14. oktobra, Toyota je pored sportske verzije Yaris modela o kom smo već pisali, predstavila i novu Corollu Hybrid u hečbek i karavan varijanti...

Nova Corolla stiže sa dosta dinamičnijim izgledom koji se razlikuje za sportsku, kompaktnu izvedbu s 5 vrata od elegantne izvedbe Touring Sports. Takođe tu je i novi samopunjivi hibridni pogonski sklop s motorom od 2,0 litre, tako da novi model Corolle za 2019. označava i početak Toyotine strategije dvostrukih hibrida. Zahvaljujući tome, svi osnovni modeli će od sada biti dostupni s izborom od dva hibridna pogonska sklopa.

 

S jedne strane tu je motor od 1,8 litara i 122 KS koji nudi sve odlike četvrte generacije hibridnog sistema, uključujući poboljšani odziv uz već tradicionalne pogodnosti kao što su mala potrošnja goriva i opuštena vožnja. S druge strane, motor od 2,0 litre i 180 KS tim odlikama pridodaje veću snagu, ubrzanje bez napora i dinamičnije karakteristike koje ga čine dodatno zabavnim u vožnji. Platforma TNGA GA-C na kojoj je zasnovana paleta nove Corollle garantuje veće zadovoljstvo u vožnji zahvaljujući činjenici da je težište sniženo za 10 mm, stražnjem ovjesu multi-link koji je standardni u cijeloj paleti i 60% većoj krutosti karoserije zahvaljujući ojačanjima od čelika visoke čvrstoće na ključnim mjestima.

 

Datum objave: 13/10/2018
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook