Naslovna > Automobili > Toyota > Corolla > Corolla Hybrid sa 4x4 pogonom?

Toyota

Corolla Hybrid sa 4x4 pogonom?

Japanski proizvođač automobila nedavno je u Americi predstavio redizajniranu verziju Prius modela sa AWD pogonom na sva četiti točka, koji bi se sada mogao naći i u modelu Corolla Hybrid...

Na sajmu automnobila u Los Angelesu, pored Prius modela, Toyota je predstavila i hibridnu verziju nove Corolla Sedan, a ova dva modela dijele isti hibridni pogon sačinjen od elektro motora i četverocilindarskog 1,8 litarskog benzinskog agregata. Predstavljeni modeli dolaze standaradno sa pogonom na prednje točkove, međutim pored njih, na ovoj sajmu je prestavljen i Prius sa pogonom na obe osovine, koji posjeduje još jedan dodatni elektromotor koji šalje snagu na zadnje točkove pri brzinama do 70-ak km/h.

 


Elektromotor energiju crpi iz nove nikl-metal-hidrid baterije koja je projektovana tako da obezbedi dobre performanse posebno u hladnim vremenskim uslovima. Imajući u vidu da su i Prius i nova Corolla Hybrid bazirani na istoj mehaničkoj TNGA platformi, te da dijele isti hibridni pogonski sistem, Toyota bi mogla da tehnologiju električnog AWD-e pogona na sva 4 točka ponudi i kupcima Corolle.

Datum objave: 17/12/2018
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook