Naslovna > Automobili > Chevrolet > Corvette > Corvetaši dobijaju novi krov nad glavom

Chevrolet Corvette

Corvetaši dobijaju novi krov nad glavom

Dva mjeseca nakon što je Chevrolet predstavio svoj novi „C8“ Corvette Stingray coupe, marka je iznenadila promjenama na kabriolet verziji.

Nastavljajući temu "u suprotnosti s tradicijom" s najnovijim modelom, ne samo da je to prvi Corvette sa srednjim motorom, već je i prvi koji koristi čvrsti sklopivi krov. Rečeno je da su „prvi i najvažniji“ dizajnirani kao „top“, nova Corvette varijanta ima krov iz dvodijelnog pogona sa šest električnih motora. Može se aktivirati brzinom vozila do 50km/h i povući za 16sec. Chevrolet tvrdi da upotreba elektromotora umjesto hidrauličnog sistema poboljšava pouzdanost.

 

Za sam krov, koji se sastoji od kompozitnih ploča, kažu da pruža "mirniju kabinu, veću sigurnost i čistiji izgled" od prethodnih mekih vrhova. Takođe se izbjegavaju uobičajeni kompromisi praktičnosti krova ove vrste, što znači da automobil i dalje može primiti dva seta golf palica u prtljažnik i zadržati svoje prednje spremište. Na krovu se nalazi i električno stražnje staklo, za koje Chevrolet tvrdi da je optimizirano za smanjenje recirkulacije zraka i buke vjetra. Kabriolet koristi isti stražnji spojler dostupan kao dio kupeovog Z51 Performance paketa, pri čemu firma zahtijeva identičan koeficijent povrata kao i kupe. 

Datum objave: 04/10/2019
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook