Naslovna > Automobili > Chevrolet > Corvette > Corvette stiže u Evropu

Chevrolet Corvette C8

Corvette stiže u Evropu

Ljubitelji legendarnog američkog sportskog automobila imaju razloga za slavlje...

Chevrolet će od sada i zvanično prodavati svoj model Corvette C8 i kupcima na Starom kontinentu. Ovakva odluka je sasvim razumna i logična pošto se još jedan čuveni model, Camaro, prodaje u Evropi. Corvette C8 je pogonjena 6,2-litarskim V8 agregatom koji isporučuje 492 KS pri 637 Nm obrtnog momenta. Ova pogonska jedinica omogućava Corvetti C8 ubrzanje od nule do „stotke“ za samo tri sekunde i razvija maksimalnu brzinu od 312 km/h. Prema informacijama dobijenim od proizvođača, modeli za evropsko tržište će biti dostupni samo sa osmostepenom automatskom transmisijom.

 

 

 

Osnovna varijanta Corvette C8 u Evropi će raspolagati sa bogatijim paketom opreme od modela na američkom tržištu, a ona uključuje stražnju kameru, Bose audio sistem, navigaciju i sportska sjedišta sa ventilacijom i grijačima.

 

 

Chevrolet je najavio isporuku prvih primjeraka ovog modela u Evropu u drugoj polovini iduće godine. Pored coupe varijante u ponudi će biti i kabriolet, a početna cijena primjerka bi trebala iznositi oko 97.500 eura.

Datum objave: 04/06/2020
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook