Naslovna > Automobili > Mercedes-Benz > GLC > Coupe debituje u 300 4Matic verziji

Mercedes-Benz GLC

Coupe debituje u 300 4Matic verziji

Unutrašnjost je dramatično preuređena zahvaljujući 12,3-inčnom ekranu vozača postavljenom u lebdećem pejzažnom stilu, sa 11,9-inčnim portretno orijentisanim centralnim ekranom osjetljivim na dodir u sredini...

Preostali dijelovi kamuflaže su konačno skinuti i Mercedes-Benz GLC Coupe za 2024. je tu. Uvijek malo veći od svog prethodnika, evolucione promjene stila izvana kriju potpuno novu unutrašnjost koja ima veliki centralni ekran osjetljiv na dodir i sve vrste standardne opreme. Većina onoga što je novo na GLC Coupeu pokriveno je prošle godine standardnom GLC-klasom. Kao osvježenje, spoljašnji detalji uključuju ažuriranu donju masku sa tanjim prednjim svjetlima i tanja zadnja svjetla sa revidiranom zadnjom maskom. Novi GLC Coupe pokreće isti 2,0-litarski četvorocilindarski turbo motor koji se koristi u standardnom GLC-u, koji uključuje 48-voltni blagi hibridni sistem koji proizvodi 255 konjskih snaga i obrtnog momenta od 400 Nm.

 

 

 

 

 

Jedini GLC Coupe koji Mercedes nudi je 300 4Matic sa standardnim AMG Line paketom. To znači da svi kupei dobijaju sjajnu AMG zvjezdanu rešetku i voze se na točkovima od 19 inča (20 inča je opcija). Revidirani oblik smanjuje koeficijent otpora vazduha na 0,27, a unutrašnjost dolazi sa standardnim AMG Line detaljima. Panoramski krov je takođe standard, a u tehničkom odjeljenju, AMG Line paket uključuje grijana sjedišta svuda okolo, Burmeister 3D surround zvuk, bežično punjenje telefona i najnoviji MBUX sistem.

 


Što se tiče prostora, stvari su očigledno prilično drugačije od zadnjeg B stuba. Iza zadnjih sjedišta ima 538 litara prtljažnog prostora, nešto manje od standardnog GLC-a, ali nešto više od prošlogodišnjeg GLC Coupea. Preklopi li se drugi red sjedišta i dobije se skoro 1.450 liatara ukupnog prostora – takođe poboljšanje u odnosu na prethodni model. Napredni sistemi za pomoć vozaču nalaze se u izobilju u novom GLC Coupeu. Pored normalnog skupa senzora i sistema upozorenja, Mercedes uključuje i svoju kameru od 360 stepeni za surround View za manevrisanje. Među funkcijama kamere je i "prozirna hauba", koja efektivno prikazuje teren direktno ispred vozila.
 

Datum objave: 14/03/2023
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook