Naslovna > Automobili > Mercedes-Benz > GT AMG > Crna serija se polako otkriva

Mercedes-AMG GT R Black Series

Crna serija se polako otkriva

Novi Mercedes-AMG Black Series je slučajno otkriven nedelju dana uoči svog debitovanja koje je zakazano za 15 juli. Njemački proizvođač je objavio promotivni video koji u potpunosti otkriva njegov vanjski stil...

Kozmetički gledajući Black Series će imati identične nadogradnje kao i trkački automobili koje uključuju veliki zadnji difuzor, prednji splitter, ventilirajući poklopac motora, proširene lukove točkova i veliki ručno podesivi zadnji spojler. Kako bi pogon mogao bolje da „diše“ Mercedes-AMG je ugradio unapređeni četvorocijevni izduvni sistem.

 

 

 

 

Nadogradnje šasije modela GT Black Series će biti obimne. Sudeći prema fotografijama model se odlikuje spuštenim ovjesom, čvršćim oprugama i kočionim sistemom sa velikom diskovima i kočionim kliještima. Ovaj model će pokretati unapređena verzija GT-ovog četvorolitarskog twin-turbo V8 agregata sa novom bregastom osovinom i poboljšanim sistemom kontrole rada jedinice. Kako bi se dopunio slobodniji protok izduvnih gasova GT Black Series bi trebao imati par unaprijeđenih turbopunjača i manje restriktivan usisnik.

 

 

 

 

 

Sva ova unapređenja znače da bi novi Black Series trebao raspolagati sa više od 600 KS, što je znatno povećanje u odnosu na aktuelni GT R Pro od 580 KS. Obrtni momenat bi takođe trebao biti veći u odnosu na sadašnjih 700 Nm. Na objavljenim snimcima se ne vide detalji unutrašnjosti novog modela, ali se može očekivati da bude slična kao i u AMG GT R sa ojačanim sjedištima od karbonskih vlakana i jedinstvenim sportskim upravljačem.

Datum objave: 10/07/2020
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook