Naslovna > Automobili > Porsche > Taycan > Cross Turismo postaje šareni umjetnički automobil Seana Wotherspoona

Porsche Taycan

Cross Turismo postaje šareni umjetnički automobil Seana Wotherspoona

Prošle godine je i američki umjetnik Richard Phillips napravio Taycan umjetnički automobil koji je prilagodio njegovu sliku Kraljice noći na karoseriju vozila. Imao je šareni niz cvijeća i leptira na krovu...

Porsche i dizajner ulične odjeće Sean Wotherspoon udružili su se kako bi stvorili šareni Taycan 4 Cross Turismo. Brend je prvi put prikazao živopisno vozilo na South by Southwest u Austinu u Teksasu u martu. Sada otvara vrata kako bi otkrio sličan kaleidoskopski izgled kabine i prilagođenih materijala u njoj. Wotherspoon je kreirao jedinstvene boje za ovaj umjetnički automobil Taycan Cross Turismo, a nazvao ih je po članovima porodice. Nijanse uključuju Nash Blue, Sean Peach, Loretta Purple i Ashley Green. Blokovi ovih nijansi daju kabini neobičan izgled. Wotherspoon je vegan, tako da je presvlaka umjetna koža.

 

 

 


Wotherspoon navodi plutu za instrument tablu, A-stubove, gornji dio volana, dijelove središnje konzole, patosnice i druge dijelove. Prema Porscheu, postavljanje ovog materijala je izazov. Laminirano drvo dolazi u rolnama, a trimeri ga zatim moraju oblikovati u složene oblike poput krivina na instrument tabli. Wotherspoon je postao poznat 2018. godine kada je kreirao Nike Air Max 97/1 patike koristeći „sammot“ kao gornji materijal. Tkanina je sada zaštitni znak njegovih dizajna, a pojavljuje se na središnjim dijelovima sjedišta u ovom Taycan Cross Turismu.

 


Wotherspoon je nekoliko puta putovao u Porsche Design Studio u Weissachu kako bi radio na ovom automobilu. Ne samo da se o tome fizički konsultovao, već je tim koristio i virtuelnu stvarnost da testira spoljašnju šemu boja. Porsche Exclusive Manufaktur odjeljenje za prilagođavanje isporučilo je 21-inčne Cross Turismo Design točkove i crni poklopac zadnjeg brisača.

 

 

 

Iako ne možete imati Taycan u ovoj tačnoj shemi boja eksterijera, Porsche planira ponuditi pojedinačne nijanse kupcima kroz svoj program Paint to Sample Plus. Ovo nije prvi umjetnički automobil baziran na Taycanu. Ranije ove godine, japanski umjetnik Shun Sudo stvorio je jedan s karoserijom ukrašenom cvijećem koristeći mješavinu slikanja Sumi-e tušem i stila ulične umjetnosti. Porsche je poveo vozilo na turneju sa izložbama u Tokiju, Nagoji i Osaki.

Datum objave: 02/06/2022
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook