Naslovna > Automobili > Mitsubishi > Eclipse Cross > Crossover za narednu godinu

Mitsubishi Eclipse Cross 2021.

Crossover za narednu godinu

Prema nedavnim špijunskim fotografijama, dizajneri sa ruskog poratla Kolesa su napravili rendere mogućeg izgleda dizajnerski osvježenog Eclipse Crossa...

 

Šest godina nakon prekida proizvodnje modela Eclipse, Mitsubishi je najavio njegov povratak na tržište ali kao Crossover pod nazivom Eclipse Cross. Ovaj crossover je debitovao 2018. godine, a proizvođač je za njega pripremio značajno dizajnersko osvježenje. Špijunske fotografije koje su snimljene prošlog mjeseca ukazivale su na novi izgled prednjeg i zadnjeg dijela koji su bili prekriveni kamuflažom. Na sreću dizajneri ruskog portala Kolesa su na osnovu navedenih fotografija napravili rendere na kojima je prikazan mogući finalni izgled osvježenog Eclipse Cross. Ovaj Mitsubishijev crossover nije u potpunosti redizajniran, umjesto toga odrađeno je osvježenje srednjeg ciklusa, što znači da su odrađene značajne izmjene na prednjem i zadnjem kraju vozila. Najveće izmjene se vide na zadnjem dijelu vozila gdje je restilizovano zadnje vjetrobransko staklo kao i nove svjetlosne grupe.

 

 

Prema špijunskim fotografijama novitet predstavlja i veliki zadnji spojler na rubu krova, a restilizacijom je obuhvaćen i zadnji branik. Kao i kod većine osvježenja srednjeg ciklusa mogu se očekivati izmjene u kabini, što bi kod Eclipse Crossa moglo biti u vidu ažuriranja infotaiment sistema. Ponuda agregata će najvjerovatnije obuhvatati 1,5-litarski benzinski i 2,2-litarski dizelski kao i u dosadašnjem modelu, sa mogućim poboljšanjima u vidu povećanja snage i efikasnosti. Neka značajna povećanja performansi ne bi trebalo očekivati. Redizajnirani Mitsubishi Eclipse Cross bi trebao debitovati krajem ove godine kao model za narednu 2021. godinu.

Datum objave: 04/02/2020
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook