Naslovna > Automobili > Ford > Mondeo > Crossover zamjena za Mondeo

Ford Mondeo

Crossover zamjena za Mondeo

Evropski odjel Forda priprema se za zamjenu Mondea, S-Max-a i Galaxy-a jednim modelom u stilu crossovera, čiji je testni model već u završnoj fazi.

Novo vozilo, čije ime još nije potvrđeno, obilježiće Fordov izlazak i sa klasičnog velikog hatchback tržišta i iz MPV sektora. Iako nema vijesti o konačnom datumu lansiranja, očekuje se da će automobil stići početkom 2021. godine. Testni uzorak čije špijunske fotografije kruže internetom umotan je u karoseriju trenutnog Focus Estate-a i sadrži brojne očigledne karakteristike koje ukazuju na radikalno preoblikovanje Mondea.

 

Vješanje, na primer, znatno je podignuto za izgled starijeg SUV-a, dok stršeći točkovi nagovještavaju proširenu platformu za poboljšani unutrašnji prostor. Takođe možemo vidjeti da je automobil produžen iza B-stuba kako bi se uklopio u platformu novog modela. Za razliku od nekih Fordovih izabranih evropskih modela, model će se prodavati u Sjevernoj Americi i šire. U SAD-u ga automobilisti upoređuju sa Subaru Outbackom, automobilom visoke klase.

Datum objave: 31/10/2019
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook