Naslovna > Automobili > Chevrolet > Cruze > Cruze i Orlando će se proizvoditi u Europi

General Motors

Cruze i Orlando će se proizvoditi u Europi

Kako javljaju američki mediji General Motors će najvjerovatnije svoju proizvodnju nekih modela preseliti u Europu, kako bi se smanjili troškovi

Četvrtinu miliona Chevrolet vozila GM je iz Južne Koreje uvezao u Europu u prethodnoj godini. S obzirom da u narednom periodu automobilski gigant očekuje i veću prodaju Chevrolet vozila u Europi, razmišlja se o proizvodnji na Starom kontinentu, kako bi se smanjili troškovi. Kako stvari stoje izuzetno popularni Cruze će se najvjerovatnije proizvoditi u   Glivicama  (Poljska), dok će se proizvodnja nekih Opelovih modela raspodjeliti po Europi.

 

Kao  i Cruze i monovolumen Orlando će se proizvoditi na europskom tlu i to u Bohumu, u fabrici u kojoj se trenutno sklapa Zafira, za čiju se proizvodnju uskoro predviđa prestanak.  Ukoliko se ovo desi, profitirali bi i GM i Opel. Prvi bi značajno smanjio troškove proizvodnje i rokove isporuke, dok bi Opel dobio više posla, a samim tim i novca. U ovoj kombinaciji najlošije bi prošli zaposlenici u Južnoj Koreji u kojoj bi se smanjila proizvodnja. Ostaje nepoznato, da li bi proizvodnja ovih modela na europskom tlu značila i njihovu manju cijenu. 

Datum objave: 16/01/2012
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook