Naslovna > Vijesti > CTS-V ostavlja bez daha

Impresivni Cadillac

CTS-V ostavlja bez daha

Cadillac je predstavio svoj novi CTS-V limuzinu supersportskih performansi koja svojim izgledom i brzinom može parirati najjačima …

Redizajnirani CTS-V ima 6.2-litarski V8 turbo motor koji proizvodi 640 KS i 855 Nm obrtnog momenta. On je povezan sa osam-stepenim automatskim mjenjačem koji omogućava ovoj limuzini da sprinta od 0 do 100 km/h za samo 3,7 sekundi i dostigne maksimalnu brzinu od 322 km/h. Ovaj model je zamišljen kao direktni konkurent BMW-u M5 i Mercedesu E63 AMG. Zbog toga mu je i izgled jednako moćan kao i performance. CTS-V ima agresivan prednji dio s mrežastom maskom i većim otvorima za vazduh. Posebno je upečtaljiv zbog snažno izraženih blatobrana. Tu su u 19-inčni atraktivni naplaci koji nose Michelin Pilot Super Sport gume.

 

Cadillac je za one koji vole još sportskiju verziju, spremio u ponudi i Carbon Fiber paket koji uključuje agresivnije i upadnije dizajnirane dodatke kao što su prednji spojler, otvori na poklopcu motora, zadnji difuzor i zadnji spojler. Što se tiče unutrašnjosti tu se nije dogodila neka veća izmjena u odnosu na obične verzije CTS-a, ali kod izbora materijala i boja, može se reći da je ovaj je put daleko bolji i kvalitetniji odabir u pitanju.
 

Datum objave: 27/12/2014
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook