Naslovna > Auto moto sport > DBX707 se pridružuje Vantage-u

Formula 1

DBX707 se pridružuje Vantage-u

Inspirisan Vantage F1 Edition, prekrasan sportski automobil će voziti Bernd Mayländer, dok će za volanom Aston Martinovog Urus rivala biti Alan van der Merwe. Mercedes tek treba da otkrije koja će vozila koristiti ove godine, ali je prošle godine koristio AMG GT Black Series kao Safety Car, kada je GT 63 S 4-Door Coupe imao ulogu medicinskog automobila...

U martu 2021., Aston Martin i AMG potpisali su višegodišnje partnerstvo sa FIA-om za nabavku službenih sigurnosnih i medicinskih automobila u Formuli 1. Za predstojeći šampionat 2023., britanski proizvođač automobila će obezbijediti svoj poznati Vantage Safety Car koji je korišten u prethodnim sezonama, pridružio se i novi medicinski automobil DBX707. Oba će nositi zelenu boju nalik na trkačke automobile koje voze dvostruki šampion F1 Fernando Alonso i njegov timski kolega Lance Stroll.

 

 

 


Prvo će se vidjeti ovog vikenda na inauguracijskoj trci u Bahreinu. Za obavljanje svojih dužnosti, kupe i SUV su dobili posebnu opremu iznutra i izvana. U slučaju DBX707, imaće aparate za gašenje požara, medicinske torbe i defibrilator. Oni koji su u automobilu moći će pristupiti FIA sistemu za razvrstavanje i komunicirati sa kontrolom trke. Osim toga, oni će takođe provjeriti biometrijske podatke vozača i pogledati TV prenos uživo. To će pomoći u ranoj procjeni nesreće.

 

 

U 2023. šampionat će obuhvatiti 23 kola, počevši 5. marta u Sakhiru za Veliku nagradu Bahreina i završavajući 26. novembra u Yas Marini za Veliku nagradu Abu Dhabija. Sezona je trebala imati rekordni kalendar od 24 trke, ali je Velika nagrada Kine otkazana u decembru zbog pandemije korona virusa.

Datum objave: 04/03/2023
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook