Naslovna > Automobili > Ferrari > Purosangue > Debi prvog SUV modela ove godine

Ferrari Purosangue

Debi prvog SUV modela ove godine

Iz izvještaja o prodajnom rezultatu tokom 2021. godine koji je javnosti predstavila kompanija može se zaključiti da prvi SUV model Purosangue dolazi ove godine...

Popularnost SUV modela je na rekordnom nivou posljednjih sezona, toga su svjesni i u Ferrariju pa su još 2018. godine najavili svoj prvi SUV model pod nazivom Purosangue. U okviru posljednjeg izvještaja o poslovnom rezultatu prethodne godine izneseni su planovi i za budućnost. U tim planovima ovaj model zauzima posebno mjesto, tako je premijera najavljena za ovu godinu, kada će se Purosangue popeti i na proizvodne trake, dok će prvi modeli biti isporučeni početkom naredne godine. Ferrari za sada nije otkrio mnogo detalja o mehaničkim postavkama model, pa će zainteresovana javnost morati sačekati samu premijeru kako bi saznala više.

 

 

 

 

 


U posljednje vrijeme premium brend iz Italije posluje, i uprkos krizama, veoma dobro, šlag na tortu je 2021. godina, kada je ostvaren rekordni prodajni rezultat. U Ferrariju su uvjereni da će dolaskom ovog modela i ulaskom u kategoriju luksuznih SUV automobila na tržištu, dodatno popraviti i povećati prodajne brojke, kao i profit.

Datum objave: 04/02/2022
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook