Naslovna > Automobili > Toyota > Land Cruiser > Debitovao performantni SUV sa GR oznakom

Toyota Fortuner GR

Debitovao performantni SUV sa GR oznakom

Toyota nastavlja svoj plan, da svaki model koji proizvodi dobije i performantnu verziju, sada je na red došao SUV Fortuner koji je debitovao u Indoneziji...

Japanski proizvođač automobila ovaj plan najavio je još u februaru 2019. godine, ali su prvi modeli sa  Gazoo Racing (GR), oznakom svijetlost dana ugledali 2017. godine. Gazoo Racing brend visokih performansi sastoji se iz tri verzije, pa tako automobili sa ovom oznakom na početnom nivou nose značku GR Sport, zatim GR i GRMN. Najnoviji automobil GR porodice je SUV model Fortuner GR Sport koji  služi kao posljednji dodatak već širokom asortimanu. Toyotin terenac Fortuner predstavljen je 2004. godine, dok se druga, trenutna generacija na tržištu nalazi od 2015. godine. Sada ovaj terenac dobija osvježenu, visoko performantnu, sportsku verziju. Iako oznaka GR Sport ne djeluje spojivo sa terencima u Toyoti su dokazali suprotno, sa nedavno predstavljenim Land Cruiser GR Sport modelom.

 

 

 

 

 


Fortuner dobija verziju GR Sport koja je najniža opcija GR brenda, tako da ipak neće biti prevelikih izmjena i novina u odnosu na standardni model. Osvježeni SUV nudi se isključivo sa 4x2 kofiguracijom, što znači da dolazi samo sa pogonom na zadnje točkove. Snaga će se na iste prenositi isključivo šestostepenim automatskim mjenjačem, a ispod poklopca motora nalaziće se ili 2,7-litarski četvorocilindarski benzinski motor sa 161 KS i 242 Nm ili 2,4-litarski turbodizel za 147 KS i 400 Nm.

Datum objave: 10/08/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook