Naslovna > Automobili > Land Rover > Range Rover Sport > Debituje sa PHEV varijantom, i bi-turbo V8

Range Rover Sport

Debituje sa PHEV varijantom, i bi-turbo V8

Land Rover će proizvoditi Range Rover Sport za 2023. u svom proizvodnom pogonu Solihull u Velikoj Britaniji. Sport je sada dostupan za naručivanje po početnoj cijeni od 92,500 evra i isporuka počinje u septembru...

Range Rover Sport ulazi u svoju treću generaciju za modelsku godinu 2023. Land Rover daje Sportu novi stil iznutra i izvana, ali mnoge od karakteristika Sporta prvi put su se pojavile s petom generacijom Range Rovera 2022. Range Rover Sport je inspirisan standardnim Range Roverom za svoj dizajn, koji sadrži ravne ručke na vratima i glatki stil, ali tu sličnosti prestaju. Land Rover dopunjava Sport jedinstvenim prednjim i zadnjim maskama. Sportova dnevna svjetla su najtanja koja je Land Rover ikada ugradio u jedno od svojih vozila, a SUV ima koeficijent otpora vazduha od 0,29.

 

 

 


U osnovi Sporta je Land Roverova MLA-Flex platforma, koju ćete naći ispod Range Rovera 2022. To znači da Sport nudi mnoge od istih karakteristika šasije, poput upravljanja na svim točkovima od 7,3 stepena. Land Roverovo dinamičko vješanje je standardno u cijeloj Sport asortimanu. Land Rover nudi novi Sport sa parom blagih hibridnih 3,0-litarskih motora sa turbo punjačem. Ostvaruje 355 konjskih snaga i 500 Nm obrtnog momenta u P360, ali se to povećava na 523 KS i 750 Nm u P530.

 


Iznad onih u liniji nalazi se P440e, plug-in hibrid sa turbo 3,0-litarskim agregatom. Ovaj model isporučuje 434 KS i 620 Nm obrtnog momenta. Land Rover kaže da će PHEV ponuditi procijenjenih 77 kilometara potpuno električnog dometa zahvaljujući svom električnom motoru od 105 kilovata i bateriji od 31,8 kilovat časa. Oni koji žele najviše moraće da izaberu P530 First Edition. Posjeduje 4,4-litarski V8 sa dva turbo punjača koji razvija 523 KS i 700 Nm obrtnog momenta. Vrhunski SUV dostiže 100 km/h za 4,3 sekunde uz uključen Dynamic Launch. Svaka pogonska jedinica je uparena sa osmostepenim automatskim mjenjačem i pogonom na sve točkove.

 


Novi Sport preuzima izgled unutrašnjosti od Range Rovera iz 2022. godine, ali postoje neke jasne razlike između njih. Sportov info-zabavni ekran, zakrivljeni displej visoke rezolucije, nalazi se pod uglom, tik iznad repozicioniranog IP sistema i centralne konzole. Ekran od 13,1 inča ugošćuje Land Roverov Pivi Pro informativno-zabavni softver. Ispred vozača se nalazi 13,7-inčni interaktivni ekran za vozača. Apple CarPlay i Android Auto, oba bežična, su standardni, a postoji čak i bežično punjenje od 15 vati. Land Roverova Electric Vehicle Architecture 2.0 omogućava kompaniji da ažurira 63 elektronska modula putem bežičnih ažuriranja.

Datum objave: 11/05/2022
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook