Naslovna > Automobili > Land Rover > Defender > Defender se odriče kockastog dizajna?

Land Rover

Defender se odriče kockastog dizajna?

Land Rover Defender je po mišljenjima mnogih jedan od najpopularnnijih 4x4 terenaca, uprkos toj činjenici, dizajn ovog modela kao i tehnologija pomalo su zastarjeli, nova generacija bi to sve mogla da promjeni...

Pokazatelji zatarjele tehnologije i dizajna su prije svega prodajni rezultati posljednje generacije, koja se prodavala u svega oko 20.000 jedinica godišnje. Britanska kompanija to nastoji promjeniti novom generacijom popularnog terenca, te očekuje prodaju od oko 100.000 vozila na godišnjem nivou.

 


Novi Defender stiže u potpuno drugačijem izdanju, mijenja se faktički sve, od spoljašnosti, preko unutrašnjosti, pa do motora, to podrazumjeva novu platformu i nove tehnologije, ali ono što je najzanimljivije jeste činjenica da bi se novi model mogao odreći tradicionalnog kockastog dizajna."Gledamo samo naprijed, nikako unazad. Interesantno je što je Mercedes zadržao isti dizajn u G klasi, ali sa novom tehnologijom unutra, mislim da bi to bio samo djelimičan pristup promjeni. Ako želimo da primjenimo poslijednju tehnologiju i ispunimo ekološke norme, ne možemo gledati unazad. Moramo ići naprijed", rekao je direktor JLR Ralf Spet. Nova generacija dolazi u dvije produžene verzije, sa nekoliko luksuznih i vjerovatno u kamionet varjatni, predstavljanje je najavljeno za narednu godinu, dok bi prodaja trebala početi 2020.

Datum objave: 25/10/2018
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook