Naslovna > Automobili > Dacia > Logan > Deset godina od postojanja na tržištu

Jubilej Dacie Logan

Deset godina od postojanja na tržištu

Godinu dana nakon što je predstavljen na tržištu Rumunije, Logan je stigao u zapadnu Evropu, a nakon toga i na ostala tržišta...

Dacijin model Logan po prvi put je predstavljen 2004. godine, pa u toku ove godine proizvođač slavi desetu godišnjicu ovog modela, koji je na tržištu je predstavljen pod oznakom X90. Dacia Logan je zabilježio je veliki uspjeh za ovog rumunskog proizvođača koji je u vlasništvu kompanije Renault.

 

Godinu dana nakon što je predstavljen na tržištu Rumunije, Logan je brzo stigao i u zapadnu Evropu, a nakon toga i na ostala tržišta, ali pod različitim nazivima kao što su Renault, Nissan ili Mahindra, između ostalih. Osvježenje ovog modela predstavljeno je u julu 2008. godine, a pre dvije godine rumunski proizvođač predstavio je drugu generaciju modela u toku održavanja sajma automobila u Parizu, koju odlikuje isti prednji deo kao i Sandero druge generacije, a prodaja na teritoriji Rumunije je počela iste godine u novembru. Logan se trenutno proizvodi u Rumuniji, Maroku, Turskoj i Brazilu, a druga generacija nudi mogućnost izbora tri benzinska motora: 0.9L I3 turbo, 1.2L I4, 1.2L I4 benzinski/TNG i 1.5L I4 dizel motor u kombinaciji sa petostepenom manuelnom transmisijom.

Datum objave: 05/06/2014
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook